Gå til indhold
Hjemmebio-receiver

NAD T758 V3i Sort

Outlet - Spar 18%

Fordele

  • Flot råstyrke og høj lydkvalitet
  • Dolby Atmos-understøttelse (op til 7.1.4 via eksterne effekttrin)
  • DTS:X-understøttelse
  • Indbygget trådløs Bluesound multirums-musikstreaming (BluOS)
  • Internetradio og AirPlay 2
  • App-kontrol (Bluesound og indgangsvalg)
  • HDMI 2.0 med 4K/CEC/Audio Return Channel/Dolby Vision pass-through
  • Dirac Live digital rumkorrektion (basisversion)
  • Auto-setup
  • 7.1-kanals pre-out
  • PowerDrive

Begrænsninger

  • Ikke Hölmgren ringkernetrafo
  • Kun én HDMI-udgang
  • Ikke avanceret grafisk brugerflade
  • Ikke indbygget DAB- eller FM-radio
  • Ikke analoge videotilslutninger
  • Ikke dedikeret pladespillerindgang
  • Ikke Ethernet-tilslutning
  • Ikke medfølgende universal-fjernbetjening
Anders Aaberg
Anders Aaberg

København Aaboulevard

NAD T758 v3i – 7.1 kanals surround-receiver med 4K/UHD-video, Dolby Atmos, DTS:X, AirPlay 2 og indbygget Bluesound trådløs musikstreaming

T758 v3i er en råstærk og vellydende surround-receiver, som er født med markedets mest velspillende trådløse multirums-musiksystem indbygget – Bluesound! Blandt de andre nyheder i denne generation finder du også Apple AirPlay 2 og understøttelse af de nyeste højopløste lyd- og billedformater, inklusive Dolby Atmos, DTS:X og 4K/UHD-video.

Lyd i tre dimensioner med Dolby Atmos

T758 v3i er alt i alt en særdeles velspillende og alsidig løsning, som kan leve op til niveauet i rigtig gode hjemmebiografer. De indbyggede forstærkere kan håndtere en Atmos-opsætning i 5.1.2 kanaler, men via ekstra lofthøjtalere og et separat effekttrin (helt oplagt NAD’s egen CI940) kan du opnå topmoderne, storslået og realistisk filmlyd i tre dimensioner i helt op til 7.1.4 kanaler.

Bluesound, internetradio og utallige avancerede muligheder

T758 v3i har indbygget Bluesound multirum, så du helt uden ekstra apparater har direkte adgang til alverdens musik via et hastigt voksende antal af streamingtjenester og titusindvis af radiostationer på nettet, inklusive de landsdækkende radiostationer, som du kender i forvejen. Af denne grund har NAD også udeladt den traditionelle FM/DAB-radio.

Det hele ligger lige under dine fingerspidser på den dedikerede Bluesound app, og du får både perfekt integration og optimal lydkvalitet på denne måde. Hvis du vil have trådløs musik i flere rum, kan du nemt udbygge systemet med så mange trådløse Bluesound-højtalere, som du har lyst til. Hvis musikken fylder meget i dit liv, er kombinationen af Bluesound og NAD-lydkvalitet svær at overgå.

OBS: De opgivne 80 watt er målt som reelle hi-fi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz, lav forvrængning, to kanaler i drift). Målt på samme måde, som nogle konkurrenter gør det (1 kHz hyletone i én kanal), yder T758 v3i hele 150 watt. Vær opmærksom på dette, når du sammenligner!

OBS (2): T758 v3i er bygget til NAD’s MDC-indstiksmoduler, men der er ingen aktuelle planer om nye opgraderinger ad denne vej. Tjek evt. producentens hjemmeside for seneste info.

T758 v3i fås i grafit finish.

Dirac Live digital rumkorrektion i audiofil kvalitet

Sammen med Dolby Atmos og DTS:X inkluderer T758 v3i også basisversionen af Dirac Live-systemet til digital rumkorrektion. Via en medfølgende målemikrofon og din smartphone/tablet/PC/Mac kan du udmåle lydresponsen i forskellige positioner i dit lytterum, hvorefter systemet kompenserer for de fejl, der måtte opstå i dette sammenspil. Det kan for eksempel være basresonanser eller for skarp lyd i højere frekvensområder.

Dirac Live kan give en markant forbedring af din surroundlyd, og systemet er globalt anerkendt for sine fine audiofile kvaliteter, som har gjort det meget populært i biografer, lydstudier, luksusbiler og andre krævende sammenhænge. Appen er fuldt tilstrækkelig i langt de fleste tilfælde, men hvis du vil have endnu flere justeringsmuligheder, kan du vælge at køre processen via din computer. Eller opgradere til Full Frequency-versionen, hvis du vil gå all-in og justere over hele det hørbare spektrum.

AirPlay 2 – streaming og multirum for Apple-fans

AirPlay 2 er en Apple-teknologi, som via din iPhone/iPad giver avanceret multirums-funktionalitet med alle trådløse AirPlay 2-højtalere. AirPlay 2 er en del af Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt enhver app, der kan afspille lyd – inklusive YouTube og Netflix – kan streame den direkte til højtalere og anlæg med AirPlay 2. Med andre ord kan du via iOS kombinere dit Bluesound-system med AirPlay 2-højtalere og -anlæg fra andre producenter, og det giver dig endnu mere fleksible muligheder, når du sammensætter dit multirums-system.

No Nonsense – Music First

NAD’s ”Music First”-filosofi betyder, at alle firmaets produkter har den maksimale lydkvalitet som mål nummer ét. Mange producenter af AV-udstyr fokuserer på at fylde så mange nye features som muligt ind i apparaterne og er villige til at gå på kompromis med lydkvaliteten, men ikke NAD. De slipper først produkterne ud på markedet, når de også kan spille musik i entusiast-kvalitet!

PowerDrive er en stor del af forklaringen på, at T758 v3i lyder meget kraftigere, end den opgivne effekt antyder. Princippet bygger på en flertrins strømforsyning, hvor både forstærkeren og strømforsyningen løbende tilpasser sig impedanskarakteristikken i de tilsluttede højtalere, så forholdet mellem strøm og spænding altid er optimalt. Næsten på samme måde som en bil, der skifter gear, alt efter om det går op eller ned ad bakke. PowerDrive giver en suveræn nerve og realisme til musikkens dynamiske udladninger.

Pas på konkurrenternes fantasi-watt!

Læser du et sted, at en surround-receiver har en effekt på f.eks. 7 x 100 watt, betyder det i bedste fald ”100 watt i to af de syv kanaler i hele frekvensområdet”. Dette er i det mindste nok til at spille stereo fornuftigt, men langt de fleste producenter – for eksempel Onkyo og Pioneer – går så vidt, at de primært opgiver effekten for en 1 kHz-testtone i 6 ohm og i én enkelt af de syv kanaler. Med andre ord: De måler en irriterende hyletone i mono, ene og alene for at få et effekttal, der er så højt som muligt!

Disse ”fantasi-watt” er opfundet for at give den almindelige bruger et indtryk af, at produktet er meget bedre – og især kraftigere – end det i virkeligheden er. Men hvis ikke effekten på de surround-receivere, du sammenligner, er målt på lige vilkår, kan du ikke bruge tallet til noget som helst. En sammenligning af en seriøs hi-fi-effekt i to kanaler i forhold til en pibetone i én kanal giver ganske enkelt ikke mening. Det er som at sammenligne friskplukkede æbler med rådne pærer.

I Hi-Fi Klubben mener vi stadig, at det er useriøst at opgive udgangseffekt med én kanal i drift, men da visse af vores konkurrenter ikke vil opgive ”rigtige” hi-fi watt, er vi nødt til også at give dig fantasi-wattene på f.eks. NAD og Denon – selvfølgelig stadig sammen med de seriøse tal. Så kan du i det mindste undgå at blive snydt, og du kan se, hvor højt vores modeller kan spille den irriterende hyletone i mono.